Januari staat voor velen in het teken van gezonder eten en meer bewegen. Wil jij ook een gezond en lekker tussendoortje klaarmaken? Ga dan voor het bananenbroodrecept van Brian!
Ingrediënten:
50gr amandelmeel
100gr spelt- of tarwemeel
1,5tl bakpoeder
1tl baking soda
Snufje zout
1tl kaneel
3 eieren
2el amandelmelk
2tl citroensap
3 overrijpe bananen (geprakt)
Zo maak je het:
Dit recept is makkelijk uitvoerbaar en snel klaar. Volg onderstaande stappen op voor het beste resultaat.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet het cakeblik in.
- Roer de droge ingrediënten door elkaar in een beslagkom.
- Klop in een andere beslagkom de eieren los en voeg de amandelmelk en citroensap toe. Voeg daarna ook de geprakte bananen aan het mengsel toe.
- Spatel rustig de droge ingrediënten erdoor totdat alles goed gemengd is. Schenk het beslag in de cakevorm en zet deze in de oven.
- Bak het bananenbrood in 35 tot 45 minuten gaar. Om te controleren of het bananenbrood goed gaar is kun je een satéprikker in het midden van het brood steken, als deze er droog uitkomt is het brood klaar.
- Bewaartip: verpakt in aluminium kun je het bananenbrood een aantal dagen buiten de koelkast bewaren. Je kunt het bananenbrood ook in plakken invriezen als je het niet in een paar dagen op krijgt.